Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermeknap egy kicsit másként

Május elején az édesanyákat köszöntjük, hónap végén a gyermekeket méltatjuk. Miért ne ünnepelhetnénk Gyermeknap alkalmával az egész családot? – fogalmazódott meg az ötlet az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársaiban, akik rendhagyó ünnepséggel köszöntötték a velük rendszeresen kapcsolatban álló fiatalokat és szüleiket.

Vidám gyermek- és családi napot hirdetett a segítő szervezet az intézmény udvarán, ahol közösségépítő programokkal várták az érdeklődőket. A családsegítők körjátékokkal derítették jó kedvre a gyermekeket, majd Kupi Andrea Éva igazgató köszöntője után sorverseny következett, ahol a szülők és csemetéik közösen oldották meg az ügyességi feladatokat. Minden résztvevő kis ajándékban részesült, de a családsegítők számára a legnagyobb örömet a gyermekek ragyogó arca és kitörő lelkesedése jelentette.

A játékokat követően a korábban meghirdetett „Családom és én…” című rajzverseny eredményhirdetése következett, ahol rengeteg remek alkotás közül kellett kiválasztania az intézmény munkatársainak a legjobbakat. Iskolás és óvodás kategóriában az első helyezettek oklevelet, illetve tortát kaptak, a dobogó második és harmadik fokán pedig oklevéllel és ajándékkal jutalmazták a versenyzőket. A többi résztvevőről sem felejtkeztek el a családsegítők, akik apróbb meglepetésekkel gazdagodtak a díjátadó után.

Az óvodások között Orsós Dóra munkája tetszett leginkább a zsűrinek, másodikként Berki Krisztián alkotását értékelték, a harmadik legszebb pedig Berki Patrik műve lett. Az iskolások versenyében Berki Dominik, Orsós István és Molnár Regina jeleskedett. Kálmán Eszter Panna rajzát különdíjjal jutalmazták a családsegítők. Minden alkotásból és a közös beszélgetésekből is kiderült, a gyerekek számára fontos, hogy a család jóban-rosszban együtt maradjon és ez a szoros kapcsolat egész életüket végigkísérje.

(SzR.)