Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi ünnepségünk 2016

Intézményünk 2016. december 13-án tartotta karácsonyi ünnepségét a családsegítőkkel rendszeres kapcsolatban álló családok, gyermekek, egyedülállók számára. Az ünnepség szervezése már novemberben elkezdődött, fontosnak éreztük, hogy minél több adomány gyűljön össze a rendezvényre. Az OTP Bank pénzadománnyal támogatta rendezvényünket, melyből gyümölcscsomagokat rendeltünk: narancs, mandarin, alma, datolya kerülhettek a családok asztalára. A Payer Kft-től Meidl Ágnes keresett meg bennünket, felajánlotta, hogy a cégnél adománygyűjtést szervez azért, hogy támogassák a rászoruló gyermekeket. Boldogok voltunk a kezdeményezés hallatán! Vannak még segítőkész embertársaink! A lakosságtól folyamatosan érkeztek adományok: ruhaneműk, tartós élelmiszer, könyv, játék - sok-sok segítség karácsony ünnepére. Munkatársaink sem tétlenkedtek: a hétvégéket feláldozva tartós élelmiszer, édesség adományokat gyűjtöttünk a Spar, a Zenit és a Csarnok ABC-ben. A "családsegítős kosárba" sok-sok édesség, szaloncukor, száraztészta, liszt, cukor, olaj, konzerv és egyéb finomság került, hála azoknak, akik fontosnak érzik az elesettek támogatását!

Az ünnepségre alig győztük hordani a sok meglepetést. A Kaszinó nagytermében a karácsonyfa körül nem fértek el az ajándékok, a színpad előtti téren tömérdek maci, nyuszi és egyéb kedves játék gyülekezett, mellette érdekes és tanulságos mesekönyvek, karácsonyi színezők várták a csillogó gyermekarcokat.

Az ünnepség dr. Horváth József alpolgármester úr köszöntőjével kezdődött Kiemelte, hogy év végén mindig átgondolja, hogy mit is jelent a karácsony valójában. Arra jutott, hogy kell ugyan a díszítés és a gyertyafény a hangulat megalapozásához, de a lelki egyensúly megtalálása a legfontosabb, amit csak a szeretet tehet teljessé. Beszédében hangsúlyozta, hogy nem az ajándékok értéke a lényeg, hanem a törődés. Az Alpolgármester Úr ünnepi szavai után Oláh Krisztián bűvész varázsolta el a közönséget. A produkció után a padragkúti Jószerencsét Nyugdíjas Klub tagjainak lelkes előadása következett, nagy szeretettel adták elő verseiket, karácsonyi dalaikat, az éneklésbe bevonták a gyermekeket, szülőket is. Az ünnepre hangolódást Kupi Andrea Éva igazgató tette teljessé. Kellemes karácsonyt kívánt mindenkinek a központ munkatársai és a saját nevében néhány jó szóval. A rendezvény az ajándékcsomagok átadásával ért véget.

Ezúton is köszönjük támogatóink felajánlásait!