Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


December a csodák hónapja

 

Karácsony közeledtével az emberek szíve mindig megnyílik, adakozóbbá válnak, így azoknak is szebb lehet az ünnep, akiknek az év nagy részében nélkülözniük kell. A vállalatok a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatják a segítő szervezeteket és biztatják munkatársaikat is az önzetlen segítségnyújtásra, ami Ajkán egyre inkább a közgondolkodás részévé válik, hiszen ajándékból és jó szándékból sosem elég.

Ezt bizonyította az a széleskörű, egymástól független összefogás is, amivel adománygyűjtést szerveztek és felajánlásokat tettek a cégek (Eurofamily, Pólus Coop, Ajkai Elektronikai Zrt, OTP), valamint a civilek az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ bevonásával a rászorulóknak, hogy közösen tegyék szebbé az ünnepet a központtal kapcsolatban álló gyermekek és családjaik számára.

Kupi Andrea Évától, az intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy több oktatási intézmény is beszállt a jótékonykodásba, sőt mi több ausztriai, egészen pontosan burgenlandi magyarok is gondoltak rájuk, így a december 19-ei karácsonyi ünnepségen garantáltan minden meghívott családnak örömet tudnak szerezni az előzetesen összeállított csomagokkal, amelyekben játék, tartós élelmiszer, édesség és a gyermekeknek új használati tárgyak is lesznek.

A családsegítő központ munkatársait a Payer Industries Hungary Kft.-hez, illetve a Poppe+Potthoff Hungária Kft-hez mi is elkísértük. Mindkét vállalatnál azt tapasztaltuk, hogy a vezetés a dolgozókkal együtt lelkesen és pozitívan állt a jó ügy mellé, ami örömteli, hiszen azt jelenti, hogy a közösség ereje példás, gondolkodásuk pedig előremutató.

– Másodszor fogtak össze a rászorulókért a civilek mellett a helyi vállalatok is, ami nagy szó, hiszen adományukkal sok családnak és apróságnak szereznek örömet, illetve teszik meghittebbé az ünnepet – hangsúlyozta Kupi Andrea Éva, aki bízik benne, hogy 2018-ban is lesz, aki folytassa ezt a nemes kezdeményezést.

Szántó Renáta